Linkbuilding

Seo-Bureau

On-page SEO

SEO Tekster

Linkbuilding – Hvad er det?

Linkbuilding er vigtigt i forhold til Google. Der er to typer links at arbejde med. De nemme er interne links, som er links imellem siderne på websitet. Her er ankerteksten vigtig, fordi der her står noget om den side, der linkes til. Det kan for eksempel være ”Kontakt os for mere information” – her vil ordene ’Kontakt os’ være ankerteksten for linket til selve kontaktsiden.

Det mest tidskrævende inden for SEO er at lave backlinks, som er den anden type. Backlinks er links, som går fra et andet website til dit website. Du kan altså ikke se disse links på dit site. Der er programmer, som kan finde disse links og vise dem. For eksempel kan de ses i Google Analytics som henvisninger eller referral data. De typiske steder at sætte backlinks op er i linkkataloger, på forums, som er relevante for dit website, blogs med relevant indhold, virksomhedskataloger og så videre. Dette er de gratis links, og mange af dem giver ikke så meget link-juice i forhold til SEO.

Her kommer muligheden for betalte links ind. Disse kan komme fra velbesøgte websites, som bruger reklamer, og de er dyre. Hvad du aldrig må falde for, er link-farme. Det er websites eller blogs som kun har til formål at skabe massive mængder af betydningsløse links til website. Det straffer Google typisk hårdt. Det skal også siges, at for mange links på én gang til dit website gør Google mistænkelig, hvorfor det er godt at sprede indsatsen ud over året eller årene, alt efter hvilken retning Google går i fremover.

Ethvert backlink er enten follow eller no-follow. Dvs., at de fortæller søge-robotterne om de må følge linket eller ej. Et no-follow link giver ikke megen link-juice, hvorimod et follow link er super godt. Her er ankerteksten også vigtig. Det hjælper ikke helt så meget at få et link til websitet hvor der står ”Klik her” eller ”Følg dette link”. Dit websites adresse skal stå i linket og gerne have lidt mere udybende tekst, som for eksempel ”Se hvad Outsource kan gøre for dig” eller ”Find din næste bil hos XXX”.

Linkbuilding er et must for alle websites og shops. Jo nyere dit website er, jo mere skal der fokus på linkbuilding med backlinks efter, den grundlæggende SEO er i orden.

Jesper Wiveson Nielsen

SEO specialist

Er du interesseret i en samtale om dit SEO potentiale?

Så ring til Jesper

Få 1 times sparring med vores SEO specialist

Og få vendt dit potentiale på søgemaskiner
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Jesper Wiveson Nielsen

SEO specialist

Dette website bruger cookies, for at give dig den bedste brugeroplevelse.