Sociale medier tendenser 2023

Sociale medier har ændret måden, vi kommunikerer og interagerer med hinanden på. Platformene har også ændret måden, virksomheder markedsfører sig selv og når deres målgruppe. I 2023 forventer vi at se flere tendenser, der vil ændre måden, vi bruger sociale medier på.

Live streaming

Der vil være en stigning i brugen af live streaming og video-indhold. Live streaming giver brugerne mulighed for at interagere med indholdet og skaberne i realtid, mens video-indhold giver en mere engagerende og personlig oplevelse end skriftligt indhold. 

Kunstig intelligens

Flere brugere vil bruge sociale medier til at interagere med kunstig intelligens (AI) og chatbots. Dette vil give dem mulighed for at få hurtige svar på deres spørgsmål og hjælpe dem med at udføre daglige opgaver som at bestille mad eller booke en tid hos en læge. 

Databeskyttelse

Der vil være et øget fokus på privatlivets fred og databeskyttelse på sociale medier. Brugere vil forvente, at deres data bliver behandlet med respekt og beskyttet mod misbrug, og platformene vil sandsynligvis implementere flere sikkerhedsforanstaltninger for at imødekomme disse krav. 
 

Sociale og politiske ændringer

Sociale medier vil blive brugt mere aktivt til at fremme sociale og politiske ændringer. Brugere vil fortsætte med at bruge platformene til at organisere protester og kampagner, og politikere vil også bruge dem til at kommunikere med deres vælgere og fremme deres politiske agendaer. 

 

AR & VR

Der vil være et øget brug af augmented reality (AR) og virtual reality (VR) på sociale meder. Dette giver brugerne mulighed for at opleve indhold på en helt ny måde og kan øge engagementet og oplevelsen brugerne.

Facebook, Instagram & TikTok

Facebook, Instagram og TikTok er blandt de mest populære platforme, hvilket vi også forventer fortsætter i 2023. Hvad forventer vi af de tre platforme i 2023?

Facebook forventes at fortsætte med at være en af de mest populære sociale medieplatforme i 2023. Vi forventer at se en stigning i brugen af grupper og communities, hvilket kan skabe et mere engagerende og personligt miljø for brugerne. Facebook forventes også at fortsætte med at investere i video-indhold, især live streaming, hvilket kan øge engagementet med indholdet.

Instagram forventes også at fortsætte med at være en populær social medieplatform i 2023. Vi forventer at se en stigning i brugen af shoppable posts og Instagram-butikker, hvilket kan øge salget for virksomheder. Der vil også være en stigning i brugen af influencer-marketing på Instagram, hvilket kan øge brand awareness for virksomheder. Instagram forventes også at fortsætte med at investere i video-indhold, især IGTV, hvilket kan give brugerne mulighed for at opleve længere videoer og skabe et mere engagerende indhold.

TikTok forventes selvfølgelig også at være blandt de mest populære sociale medier i 2023, især blandt unge brugere. Vi forventer at se en stigning i brugen af kreative effekter og filtre, hvilket kan gøre videoerne endnu mere engagerende. Der vil også være en stigning i brugen af TikTok til e-commerce, hvilket kan øge salget for virksomheder. 

Som virksomhed er det vigtigt at være opmærksom på disse tendenser og tage dem i betragtning, når man planlægger sin strategi på de sociale medier. Ved at følge med i de seneste tendenser på de mest populære platforme som Facebook, Instagram og TikTok kan man sikre sig, at man når sin målgruppe og opnår succes på sociale medier i 2023.

Hos Outsource, tilbyder vi altid gode råd og vejledning til dine sociale medier. Hvis du ønsker at få hjælp til håndtering af dine sociale medier og en professionel samarbejdspartner til at varetage disse og lignende opgaver i fremtiden, står vi altid klar til at hjælpe og vækste din virksomhed. Tag gerne fat i vores SoMe specialist Helena Witte, for eventuelle spørgsmål.

Helena Witte

SoMe Specialist

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dette website bruger cookies, for at give dig den bedste brugeroplevelse.